Menu
Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett fortsetter torsdag. Bildet er tatt da forhandlingene startet i mai. Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) må komme til enighet med SVs Kari Elisabeth Kaski for å få flertall for det reviderte budsjett i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ingen budsjettenighet på torsdag

Regjeringspartiene og SV blir ikke enige om budsjettet torsdag. Forhandlingene fortsetter fredag, bekrefter SV.

Av NTB | 09.06.2022 12:31:15

Økonomi og næringsliv: I løpet av torsdagen røk nok en frist for forhandlerne Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp): Fristen for å legge inn en enighet om det reviderte budsjettet i innstillingen fra finanskomiteen.

I stedet fortsetter forhandlingene på overtid. Det de måtte bli enige om heretter, må legges fram som såkalte løse forslag som de stemmer for sammen i stortingssalen.

– Vi har gode, konstruktive samtaler og det har vært en del framdrift de siste dagene. Men på sentrale områder som er veldig viktige for SV så er det fortsatt for liten vilje til å komme oss i møte og stor avstand. For SV er det viktig å få kuttet klimagassutslipp, gjøre Norge mer rettferdig og reversere bistandskutt. Vi er rett og slett ikke kommet langt nok nå, sier Kaski i en kommentar sendt til NTB etter at det ble klart at det ikke blir flere møter torsdag.

Kaski, Knutsen og Pollestad jobbet ut i de små timer natt til torsdag. Torsdag morgen skulle etter planen de tre finanspolitikerne møtes for å forhandle videre, men møtene pressefolk ble opplyst om ble stadig utsatt.

– Vi jobber på og har dialog med SV utover dagen, skrev Knutsen i en melding til NTB tidligere torsdag.

Forhandlingene er langt på overtid i forhold til til fristen regjeringspartiene hadde satt, som var forrige fredag, uten at det ser ut til å skape krisestemning

Mandag møttes de parlamentariske lederne for de tre partiene uten at det førte til noen løsning.

Aller siste frist for å komme til enighet er nå grytidlig fredag 17. juni, timer før Stortinget har den endelige behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen trenger støtte fra SV for å få flertall for budsjettet. Men særlig bistand har gjort det vanskelig å bli enige. I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett la regjeringen opp til å bruke fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på flyktninger i Norge. SV mener det er helt feil å kutte i bistand til fattige andre steder i verden og heller bruke pengene her i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: