Menu
EU-godkjenningen av Modernas covid-19-vaksine kommer ikke mandag likevel. Arkivfoto: Michael Holahan / The Augusta Chronicle / AP / NTB

Ingen beslutning om Moderna-vaksinen i EU mandag

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) vil ikke ta en beslutning om vaksinen fra Moderna mandag, ifølge Reuters, som viser til Nederlands legemiddeltilsyn.

Av NTB | 04.01.2021 19:38:01

Politikk: Avgjørelsen kan komme 6. januar i stedet, ifølge Reuters.

Tidligere mandag sa EMA at godkjenningen av Modernas vaksine kunne fremskyndes til mandag, ifølge AFP. EUs godkjenning gjelder også for Norge.

På forhånd var det varslet at dersom de ikke kommer i mål mandag, fortsetter behandlingen onsdag.

Det var allerede planlagt at den medisinske komiteen skulle møtes onsdag, et møte som var fremskyndet fra 12. januar. Det er ventet at EU gir tommelen opp til den nye vaksinen. Den må også godkjennes formelt av EU-kommisjonen før den kan tas i bruk.

Fredag sa Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström at vurderingen av vaksinen hadde gått raskere enn ventet.

Fra før er det kun vaksinen fra Pfizer og Biontech som er godkjent i EU og Norge. Modernas vaksine er allerede godkjent i hjemlandet USA.

Vaksinen har vist seg å være 94,1 prosent effektiv i kliniske tester med over 30.000 deltakere.

En tredje vaksine, fra Universitetet i Oxford og AstraZeneca, ble godkjent i Storbritannia sist onsdag, og den første personen fikk satt vaksinen mandag. Det er lite trolig at den blir godkjent i EU i løpet av den nærmeste måneden, sa EMA før helgen.

(©NTB)

Flere nyheter: