reklame for smiaa
Menu
Politiet tar hånd om en person etter at det oppsto uroligheter under en Sian-markeringen på Festplassen i Bergen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix

Ingen anmeldelser til Spesialenheten etter Sian-bråk i Bergen på Festplassen

Det tre som ble siktet for vold mot Sian-lederen, er alle løslatt. Vakthavende politiadvokat sier sakene for de tre skal vurderes samlet.

Av NTB | 25.08.2020 05:08:03

Religion og livssyn: Sian-leder Lars Thorsen har opplyst at han måtte sy tre sting i hodet etter hendelsen i Bergen lørdag. Et øyenvitne fortalte til VG samme dag at angrepet kom da Thorsen kalte Muhammed for en «falsk profet».

– Sakene er under etterforskning. Vi vil danne oss et bilde av hva som skjedde og hva den enkelte av de siktede har foretatt seg på stedet, sier politiadvokat Mats Henriksen til Bergens Tidende. Alle tre er menn i 20-årsalderen.

Ellen Eikeseth Mjøs, leder av Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Vest-Norge, opplyser at de vurderer om det kan være grunn til å se på politiets opptreden.

Enhetens oppgave er å etterforske om politiansatte har gjort noe straffbart når de er i tjeneste. Ifølge Mjøs hadde Spesialenheten ikke fått noen anmeldelser da Bergens Tidende snakket med henne mandag ettermiddag.

(©NTB)

Flere nyheter: