Menu
Jakob Ingebrigtsen tok et nytt gull i EM. Foto: Lise Åserud / NTB

Ingebrigtsen tok EM-gull med mesterskapsrekord

Jakob Ingebrigtsens tittelsanking fortsatte på 1500-meteren i friidretts-EM i München. Han forsvarte gullet på suverent vis og senket mesterskapsrekorden.

Av NTB | 18.08.2022 21:50:50

Sport: Ingen var i nærheten av å stoppe rogalendingen fra nok en triumf. Han hadde full kontroll i sluttfasen og fikk tiden 3.32,76. Med det slo han spanske Fermin Cachos mesterskapsrekord fra 1994. Cacho løp på tiden 3.35,27.

Seieren kom to dager etter showet på 5000-meteren. I en alder av 21 år har Ingebrigtsen vunnet seks mesterskapstitler utendørs (fire i EM).

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad for å kunne prestere godt. Jeg føler meg ganske bra. Det ble et fantastisk fint mesterskap. Jeg har forberedt meg godt til dette og har vært klar både psykisk og fysisk, sa Ingebrigtsen til NRK.

– Det er veldig gøy å vinne og ta en rekord i samme slengen, fortsatte han.

Ingebrigtsen dro feltet i store deler av finalen. Han la seg bak til å starte med, men satte tidlig opp farten og gikk opp i tet. Etter å ha dratt lenge utklasset han konkurrentene på tampen. Ingen greide å holde følge med den norske 21-åringen.

Britiske Jake Heyward tok sølvet, over ett sekund bak Ingebrigtsen, mens spanske Mario Garcia endte på bronseplass.

Tidligere i sommer var han ikke først over målstreken på 1500 meter i VM i USA. Etterpå slaktet han seg selv ved å omtale sølvet som «forferdelig» og «frustrerende».

Torsdag fikk han en slags revansj, men feltet manglet flere av distansens beste europeiske løpere. Blant dem var briten Jake Wightman. Forrige måned ble han verdensmester på 3.29,33, mens Ingebrigtsen fikk 3.29,47. I München har Wightman valgt å prioritere 800 meter.

Jakob Ingebrigtsen er fra før olympisk mester på 1500 meter.

Mandag vant han sitt kvalifiseringsheat som han ville.

Også for fire år siden løp Sandnes-mannen inn til en gulldobbel på tysk jord. Berlin-EM ble starten på Ingebrigtsens dominans.

(©NTB)