Menu
Jakob Ingebrigtsen (i midten) under 1500-meterkvalifiseringen i VM i friidrett 2022 på Hayward Field i Eugene, Oregon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Ingebrigtsen til semifinalen i VM: – Det svarte bra på sisterunden

Jakob Ingebrigtsen (21) løp inn til 3.-plass på 3.35,12 og sikret seg en plass i semifinalen på 1500 meter i VM i friidrett.

Av NTB | 17.07.2022 04:10:42

Sport: Natt til søndag norsk tid løp han i det andre kvalifiseringsheatet, og han var en av de seks som ble direktekvalifisert til det neste steget mot finalen.

Ingebrigtsen ledet etter 400 meter og var også i tet på oppløpet før han slapp et par mann foran seg inn mot målstreken. Australieren Stewart McSweyn vant heatet på 3.34,91.

Ingebrigtsen hadde varslet på forhånd at han kun ville snakke med rettighetshaver NRK etter løpet.

Han holdt nesten ord. Ledsaget av Norges Friidrettsforbunds medieansvarlige, Morten Olsen, gikk det fort gjennom pressesonen. Til Dagbladets og TV 2s team viste han tommeltotten og sa «vi prates i morgen».

– Dette var bra. Det svarte greit ut på sisterunden, kom det med fett smil rundt munnen av 21-åringen og den regjerende OL-mesteren på distansen.

På forhånd sa Jakob Ingebrigtsen at ingen andre enn samboeren Elisabeth Asserson ville være på plass fra storfamilien.

Men da lørdagen kom var storebroren Henrik Ingebrigtsen likevel på plass i Eugene.

– Han springer «jæklig» fort. Både første og andre heatet løper fortere enn jeg trodde. Han provoserer fram en lett provoserbar McSweyn, sier storebror Henrik Ingebrigtsen til NRK.

– Jeg er her for å hjelpe Jakob, sier storebror Ingebrigtsen.

De seks beste tidene uavhengig av de seks beste i hvert av de tre heatene tok seg også til semifinalen natt til mandag norsk tid.

Australieren Oliver Hoare vant det første heatet med 3.36,15.

Ferdinand Kvan Edman løp i det tredje og siste kvalifiseringsheatet. Der endte han opp med 10.-plass på 3.39,92, og VM er over for hans del.

Heatet ble vunnet av Josh Kerr fra Storbritannia med 3.38,94.

Finalen går natt til onsdag norsk tid.

Noen meter senere sa han til den skrivende delen av norsk presse:

Henrik Ingebrigtsen ankom Eugene dagen i forveien for å hjelpe Jakob.

Flere nyheter: