Menu
Jakob Ingebrigtsen knuste sin egen norske rekord på 5000 meter i Firenze torsdag kveld. Det ble ny europeisk rekord på 20-åringen.Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Ingebrigtsen med superløp – europeisk rekord på 5000 meter

Jakob Ingebrigtsen (20) blåste alle av banen i Diamond League-stevnet i Firenze torsdag kveld. Han slo den europeiske rekorden med over et sekund.

Av NTB | 10.06.2021 00:53:00

Sport: Ingebrigtsen kom først i mål med tiden 12.48,45 og knuste sin egen personlig rekord som tidligere var 13.02,03.

Løpet er også det raskeste som er gjort i år. 12.49,71 var den europeiske rekorden og ble holdt av belgieren Mohammed Mourhit.

I mål ble han omfavnet av bror Henrik som måtte bryte løpet underveis.

I det sterke feltet la Jakob Ingebrigtsen seg midt i under de første rundene, mens Henrik la seg på halen av feltet. Ved omkring 1200 meter måtte han slippe, og etter 2600 meter brøt han løpet.

Jakob fikk noen meter opp til tetgruppa litt over halvveis ut i løpet, men hentet seg inn igjen. Derfra og ut så han pigg ut, og på siste runde passerte han Hagos Gebrhiwet og de andre. Joshua Cheptegei, som innehar verdensrekorden på 12.35,36, ble kun nummer seks.

Den siste runden løp Jakob Ingebrigtsen på 55,65 sekunder.

Det var første 5000-meterløp for Jakob Ingebrigtsen siden VM-finalen i Doha høsten 2019. En ny norsk rekord sto på trappene, men ny europeisk rekord var overraskende, også for NRK-kommentator Jann Post:

– Dette er en av de største utholdenhetsprestasjonene gjort av en nordmann noensinne, sa han.

Etter Firenze venter St. Moritz for Jakob og Henrik. Der har brødrene oppholdt seg ofte på sommerstid de siste årene. Der skal de også tilbringe mye tid fram til avreise Japan og OL i Tokyo. Diamond League-stevnet i Monaco 9. juli kan også Ingebrigtsen-brødrene bli å se.

(©NTB)

Flere nyheter: