Menu
Medaljeseremoni etter at Jakob Ingebrigtsen tok gull på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB

Ingebrigtsen fullførte gulldobbelen med EM-rekord: – Et fantastisk fint mesterskap

Jakob Ingebrigtsens tittelsanking fortsatte på 1500-meteren i friidretts-EM i München. Han forsvarte gullet på suverent vis og senket mesterskapsrekorden.

Av NTB | 18.08.2022 23:20:45

Sport: Ingen var i nærheten av å stoppe rogalendingen fra nok en triumf. Han hadde full kontroll i sluttfasen og fikk tiden 3.32,76. Med det slo han spanske Fermin Cachos mesterskapsrekord fra 1994. Cacho løp på 3.35,27.

Seieren kom to dager etter showet på 5000-meteren. I en alder av 21 år har Ingebrigtsen vunnet seks internasjonale mesterskapstitler utendørs (fire i EM).

Britiske Jake Heyward tok sølvet, over ett sekund bak Ingebrigtsen, mens spanske Mario Garcia endte på bronseplass.

Som for fire år siden løp Sandnes-mannen inn til en gulldobbel på tysk jord. Berlin-EM ble starten på Ingebrigtsens dominans.

Sjelden, kanskje aldri, har vi sett noen vinne en 1500 meter på like suverent vis som Jakob Ingebrigtsen gjorde det på Olympiastadion torsdag kveld.

– Det fungerte bra, og jeg følte at jeg hadde god kontroll. Han spanjolen var litt på, og jeg var usikker på hvor mye han hadde igjen, så jeg måtte safe litt underveis for å sørge for at det ble en god sisterunde. Jeg kunne nok løpt fortere, men jeg må nok si meg fornøyd.

– Jeg hadde lyst til å ta den om jeg fikk muligheten. Jeg kunne nok løpt fortere, men det var ikke nødvendig.

– Litt lettet er jeg. Jeg føler at jeg har kontroll på det jeg gjør. Det ble et godt mesterskap igjen.

– Det er vanskelig å si, meg jeg løp på 3.29 i et ræva løp for ikke så mange uker siden. Det er kanskje det som har irritert meg ganske mye. At jeg løp såpass fort i et elendig løp. Jeg er som alle andre interessert i å finne ut hvor fort man kan løpe, men det er ikke bare å løpe selv om jeg fikk en ny mulighet nå. Det er ingen garanti for at jeg løper fortere enn dette, for det er mye som skal klaffe. Men det er ganske bra. Jeg har gjort mye riktig i de siste ukene med Henrik og Filip, og da vil jeg gjerne ut å finne ut om jeg kan få en god tid, sa Ingebrigtsen på spørsmål fra NTB.

– Det er vanskelig å si, og det blir spennende å finne det ut. Det er i hvert fall en god start.

– Ja, det ser man både i år og i fjor. Det kommer alltid nye navn som løper fort.

Jakob Ingebrigtsen lå i front fra det var løpt rundt 200 meter, og han så seg aldri tilbake. Mot slutten bare dro han ifra og var fullstendig overlegen.

– Godt spørsmål. Jeg føler at alt er veldig kortvarig. OL var jeg selvfølgelig veldig fornøyd med, men så vil du gjerne prøve å gjenskape det og helst gjøre det litt bedre. Det er det som gjør at jeg greier å motivere meg selv. Hvis man er litt for fornøyd med det man har gjort, så er det vanskelig å gjøre det bedre.

Det som motiverer ham de neste månedene er VM i Budapest som arrangeres om nøyaktig ett år fredag.

Ingebrigtsens neste løp blir i utgangspunktet Diamond League-finalen i Zürich i starten av september, men det kan komme andre løp i tillegg.

Det 21-åringen fra Sandnes presterte torsdag kveld, var i friidrettens absolutte elitedivisjon. Broren Henrik Ingebrigtsen tvilte overfor NTB og Aftenposten på om det noen gang er blitt løpt et like sterkt mesterskapsløp på 1500 meter.

(©NTB)

Flere nyheter: