Menu
Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier nedgangen i influensasmitte også kan tyde på at smitteverntiltakene fungerer mot koronasmitte.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Influensanedgang kan tyde på at koronatiltak virker

Antall og andel som tester positivt på influensa har falt mer enn vanlig, og det kan være et tegn på at smitteverntiltakene også fungerer mot korona.

Av NTB | 26.03.2020 16:48:38

Medisin og helse: – Fordi influensa smitter på samme måte som koronavirus, kan influensaovervåking vise noe om hvor godt smittetiltak virker mot korona, sa avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet på torsdagens pressekonferanse.

I uke 11 og 12 har både antallet og andelen som testet positivt for influensa falt markant. Selv om det er vanlig med en viss nedgang i denne perioden, var denne nedgangen større enn det som normalt blir registrert. Dette er til tross for at rekordmange er blitt testet for influensa på grunn av koronapandemien.

– Den brå nedgangen i andelen influensapositive tyder på at omfattende smitteverntiltak er effektive for å redusere influensasmitte, og muligens også effektive for å redusere covid-19-smitte. Det er gode nyheter, sier Vold.

(©NTB)

Flere nyheter: