Menu
Gianni Infantino skryter av hvor bra han synes fotball-VM i Qatar har vært. Foto: Abbie Parr / AP Photo / NTB.

Infantino skryter av høye TV-tall under Qatar-VM: – Tidenes gruppespill

Fifa-president Gianni Infantino ser ikke ut til å bry seg om kritikken som har haglet rundt fotball-VM i Qatar når han skryter at hvor bra mesterskapet går.

Av NTB | 07.12.2022 16:37:58

Sport: – Jeg har sett alle kampene, og for å si det veldig enkelt og tydelig, så har dette vært tidenes gruppespill i et VM noensinne. Så det ser veldig lovende for resten av verdensmesterskap, sa Fifa-presidenten til forbundets nettsted.

Qatar-VM har vært et kontroversielt mesterskap siden dagen de fikk tildelt verdensmesterskapet i 2010. Av de 22 personene som bestemte at Qatar skulle få VM i 2022, er 16 enten blitt suspendert, siktet eller havnet i fengsel i ettertid.

Qatar har fått kritikk for brudd på menneskerettighetene. Den sterkeste kritikken har kommet rundt behandlingen av fremmedarbeiderne i landet. Nylig innrømmet VM-sjef Hassan Al-Thawadi at det er flere hundre mennesker som har omkommet i byggingen av anleggene til VM.

Likevel er Infantinos fokus på hvor mange som har sett på verdensmesterskapet i Qatar.

– Rekordhøye TV-tall. Vi har hatt over to milliarder seere, noe som virkelig er utrolig. To og en halv million mennesker i Dohas gater og noen hundre tusen hver dag på stadionene, alle heier sammen, støtter lagene deres, fantastisk atmosfære, flotte mål, utrolig spenning og flere overraskelser, sa Fifa-presidenten.

(©NTB)