Menu
Det brenner i en plasthall i Andebu i Sandefjord kommune mandag kveld. Foto: Fredrik Wiig / NTB scanpix

Industribygg i Andebu overtent – giftig røyk og eksplosjonsfare

Ti ansatte er evakuert fra en overtent plasthall i Andebu i Sandefjord kommune. Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter grunnet eksplosjonsfare.

Av NTB | 10.02.2020 21:46:05

Ulykker og naturkatastrofer: Det er et bygg tilknyttet Vestfold Plastindustri AS som brenner.

– Det er et industribygg hvor det lages plastplater og glassfiber, og i bygget er det som er av farlige stoffer og gasser, sier vaktleder Tom Berger ved Sørøst 110-sentral til NTB.

Bilder fra stedet viser tykk røyk som velter opp fra industribygget. Beboerne i området oppfordres til å lukke dører og vinder på grunn av røyken, som politiet beskriver som «svært giftig».

Hallen som brenner, er på cirka 1.000 kvadratmeter, opplyser administrerende direktør Jens Morten Johannesen i Vestfold Plastindustri til NRK.

I området er det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter fra bygget.

– Vi hørte det smalt mange ganger i bakgrunnen fra innringer. Det gjør det utfordrende. Vi kan ikke gå helt nære grunnet eksplosjonsfare, sier vaktlederen.

Det er fortsatt ikke kontroll på brannen, men politiet har kontroll på omstendighetene rundt, sier operasjonsleder Trond-Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB ved 21-tiden.

– Ut ifra vindretningen har vi hatt litt flaks, i og med at vinden går unna Håskenveien og gårder på oversiden av plasthallen. Men naboer er kontaktet, og noen blir evakuert, sier Berger.

Brannvesenet fikk melding om brannen rundt klokka 20 mandag kveld. Fylkesvei 3172 Håskenveien er stengt forbi brannstedet.

Eksplosjonsfare, farlig røyk og gass har gjort brannen utfordrende å slokke. Brannvesenet opplyser til kanalen at brannen trolig vil fortsette gjennom natta.

Ti ansatte er evakuert i forbindelse med brannen, og naboer har også blitt evakuert. Det er ikke meldt om skadde.

(©NTB)

Flere nyheter: