Menu
Portene på stadion i Malang var for små, har politiet konkludert med. Foto: Achmad Ibrahim / AP / NTB

Indonesisk politi etter tragedien: Stadionportene var for små

Portene på fotballarenaen der minst 131 mennesker døde i Indonesia lørdag, var bygget for å sluse ut kun to personer samtidig.

Av NTB | 04.10.2022 12:31:16

Sport: Det sier polititalsmann Dedi Prasetyo tirsdag. Politiet har de seneste dagene forsøkt å finne ut av hva som gikk galt da tilskuere tilhørende Arema stormet banen etter 2-3-tapet for erkerival Persebaya Surabaya.

Banestormingen ledet til det komplette kaos, og politiet tok i bruk tåregass i et forsøk på å få kontroll på situasjonen. Det gjorde at mange løp mot portene for å komme seg ut av stadion. I kaoset ble flere klemt til døde i trengselen som oppsto.

Politiet konkluderte tirsdag med at i flere av portene på arenaen kunne håndtere bare to personer samtidig. De har lagt fokuset på seks av de 14 portene der flest mennesker ble klemt i hjel.

– Portene var ikke lukket, men de var for trange. De hadde en kapasitet på to der flere hundre forsøkte å komme seg ut, sa Prasetyo og la til at det var arrangørens ansvar.

En politisjef har fått sparken etter katastrofen, mens ni høytstående politimenn er suspendert fra sine jobber. Ytterligere 19 er under etterforskning.

(©NTB)