Menu
Minst 133 er døde etter stadiontragedien i Indonesia i helgen. Foto: Yudha Prabowo / AP / NTB

Indonesias president besøkte de pårørende fra stadionkatastrofen

Joko Widodo, som er president i Indonesia, har ankommet Malang der minst 133 personer mistet livet i tribunetragedien lørdag.

Av NTB | 05.10.2022 09:00:55

Sport: Presidenten har vært på besøk på Saiful Anwar-sykehuset, hvor han har hilst på de pårørende til personene som gikk bort under stadionkatastrofen.

Senere onsdag skal Widodo reise videre til Kanjuruhan stadion, hvor tribunetragedien skjedde, ifølge en tjenestemann fra presidentkontoret.

– Jeg vil finne roten til problemet som forårsaket denne tragedien, slik at vi kan finne den beste løsningen. Jeg vil beordre ministeren for offentlige arbeidere til å vurdere alle stadioner som brukes i fotballigaen, sa Widodo.

Presidenten skal også gi 50 millioner rupiah, noe som tilsvarer rundt 34.500 norske kroner, til hver familie som mistet noen i tribunetragedien.

En av fotballhistoriens verste stadionepisoder utspilte seg da supportere tilhørende klubben Arema FC stormet banen etter 2-3-tapet for rivalen Persebaya Surabaya i indonesisk fotball. Banestormingen ledet til det komplette kaos, og politiet tok i bruk tåregass i et forsøk på å få kontroll på situasjonen.

Mange mennesker døde av kvelning eller ble trampet i hjel.

Tallet på døde har blitt justert flere ganger de siste dagene. Det ble først meldt om at minst 174 mistet livet, men senere ble tallet justert ned til 125. Mange ble sendt til sykehus og har senere dødd der. Tirsdag opplyste den indonesiske regjeringen at antall døde nå er 133.

Av disse skal det være 37 barn og ungdommer. 91 menn og 42 kvinner mistet livet.

(©NTB)

Flere nyheter: