Menu
En kvinne ligger i et telt utenfor et sykehus i Bekasi i vest Java. Flere indonesiske sykehus sliter med overbelastning etter landets kraftige smitteøkning. Foto: Achmad Ibrahim / AP / NTB

Indonesia stenger ned etter rekordhøye smittetall

Indonesiske myndigheter innfører nye strenge koronatiltak og stenger ned i et forsøk på å dempe spredningen av viruset og belastningen av helsesystemet.

Av NTB | 01.07.2021 16:39:18

Medisin og helse: De nye koronatiltakene i Indonesia trer i kraft fra 3. juli og varer fram til 20. juli på de tettbygde øyene Java og Bali.

– Situasjonen nå har tvunget oss til å innføre strengere tiltak slik at vi kan forhindre spredningen av covid-19, sa Indonesias president Joko Widodo torsdag.

Alle som ikke har samfunnsviktige stillinger, skal jobbe hjemmefra. Matbutikker kan maks ha 50 prosent kapasitet og må stenge klokken 20.

Skoler, kjøpesentre, parker, gudshus og underholdningssentre må stenge, og restauranter får kunne ha åpent for takeaway, opplyser Widodo.

Indonesia hadde en ny døgnrekord torsdag med 24.836 nye koronasmittede, og mange av landets sykehus sliter med kapasiteten.

Den Røde Halvmåne-føderasjonen, IFRC, advarer om at Indonesia kan stå overfor en nasjonal katastrofe om deltavarianten fortsetter å spre seg.

Per dags dato har mer enn 30 millioner mennesker i Indonesia, verdens fjerde mest folkerike nasjon, mottatt minst en vaksinedose, ifølge helsemyndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: