Menu
Tre franske Rafale jagerfly i lufta over Tanagra militærbase i Hellas 19. januar. Indonesia signerte torsdag en avtale om å kjøpe seks fly av samme type. Foto: Thanassis Stavrakis / AP Photo / NTB

Indonesia kjøper franske jagerfly

Indonesiske myndigheter signerte torsdag en avtale om å kjøpe seks Rafale jagerfly av Frankrike, som en del av en ventet ordre på 42 fly.

Av NTB | 10.02.2022 10:20:31

Vitenskap og teknologi: Avtalen ble offentliggjort da Indonesias forsvarsminister Prabowo Subianto møtte sin franske kollega Florence Palry i hovedstaden Jakarta.

– Vi er enige om kjøpet av 42 Rafale jagerfly. Kontrakten som ble signert i dag er for de første seks, som vil bli fulgt av ytterligere 36, sier Subianto.

Indonesia jobber med å fornye jagerflyflåten sin, som hovedsakelig består av amerikanske F-16 og russiske Sukhoj. Øystaten i Sørøst-Asia skal også være i forhandlinger med USA om å kjøpe rundt 30 F-15 fly og deltar i et sørkoreansk program for å utvikle militærfly.

Rafale-fly er tidligere solgt til blant annet Qatar, India, Egypt, Hellas og Kroatia. Modellen har vært i bruk siden 2004.

(©NTB)

Flere nyheter: