Menu
Statsminister Boris Johnson og medisinsk rådgiver Chris Whitty under en pressekonferanse i London fredag. Der snakket de om den indiske varianten av koronaviruset og hvordan den kan endre gjenåpningsplanen for landet. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Indisk virusvariant ventes å bli dominerende i Storbritannia

Den indiske koronavarianten antas å bli dominerende i Storbritannia etter hvert.

Av NTB | 14.05.2021 21:10:50

Medisin og helse: Den smitter mer enn den britiske varianten, ifølge den britiske regjeringens øverste medisinske rådgiver, Chris Whitty.

Under en pressekonferanse i London fredag snakket han og statsminister Boris Johnson om hvordan virusvarianten kan påvirke gjenåpningsplanen for landet.

– Nå blir spørsmålet de neste to til tre ukene om den bare er litt mer eller veldig mye mer smittsom enn den britiske varianten, sa Whitty.

Han regner med at den indiske varianten får overtaket og blir dominerende i Storbritannia.

Samtidig la han til at det foreløpig ikke er noe som tyder på at den er mer motstandsdyktig mot vaksiner enn den britiske varianten.

Statsministeren mener situasjonen kan føre til noen «vanskelige valg» for Storbritannia.

Mandag går landet inn i fase tre i regjeringens gjenåpningsplan. Den indiske varianten kan føre til at fase fire, som er planlagt i juni, blir utsatt. Også strengere restriksjoner kan bli innført.

Folk over 50 år og personer i risikogruppene får nå tilbud om andre dose koronavaksine åtte uker istedenfor tolv uker etter første stikk. Det blir gjort for å sinke smitten med den indiske varianten. Så langt er den registrert i 15 områder i England.

(©NTB)

Flere nyheter: