Menu
Nyvaksinerte på et venterom i Antwerpen i Belgia. Helsemyndighetene i landet opplyste torsdag at en gruppe på 20 indiske sykepleiere har fått påvist den mer smittsomme indiske mutasjonen av koronaviruset etter at de ankom landet. Foto: Virginia Mayo/ AP/ NTB

Indisk koronamutasjon oppdaget i Belgia

En gruppe på 20 indiske sykepleierstudenter i Belgia har testet positivt for den indiske muterte varianten av koronaviruset.

Av NTB | 23.04.2021 01:49:15

Medisin og helse: Sykepleierstudentene kom til Belgia i midten av april etter at de hadde reist med buss fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, opplyser belgiske helsemyndigheter torsdag.

Studentene kom som del av en gruppe på 43 og alle har vært plassert i karantene siden de ankom Belgia. Så langt har 20 fått påvist den svært smittsomme indiske mutasjonen av koronaviruset.

Nå spekuleres det om en av sykepleierne har tatt med viruset eller om gruppen ble eksponert for en skalt superspreder underveis på bussreisen fra Paris.

I Norge skal det så langt ha blitt avdekket ett tilfelle av det indiskmuterte viruset. Det ble påvist i en prøve som ble undersøkt ved Haukeland universitetssjukehus forrige fredag.

Den indiske varianten har en rekke endringer fra det opprinnelige koronaviruset og norske smittevernmyndigheter har uttrykt bekymring for om den blant annet kan smitte personer som allerede er vaksinert eller har vært syk med covid-19 tidligere.

(©NTB)

Flere nyheter: