Menu
Det indiske helsedepartementet har denne uka rapportert om over 2.700 koronadødsfall daglig, men de er store mørketall. Foto: AP / NTB

India har passert 200.000 koronadødsfall

India har passert 200.000 koronarelaterte dødsfall siden pandemiens utbrudd.

Av NTB | 28.04.2021 05:24:37

Medisin og helse: Det første koronadødsfallet i landet ble registrert 12. mars 2020 i delstaten Karnataka i sør, mens 100.000 dødsfall ble nådd i oktober. 150.000 døde ble registrert i januar i år.

Dødstallene var på vei ned tidligere i år, men øker nå kraftig igjen.

Det er samtidig store mørketall. Det indiske helsedepartementet har denne uka rapportert om over 2.700 koronadødsfall daglig, men mange krematorier og gravlunder i India sier de offisielle koronadødstallene ikke er i nærheten av å gjenspeile økningen i antallet døde de mottar.

Det tilsvarer 14,5 døde per 100.000 innbyggere.

Indiske eksperter anslår at pandemiens andre bølge kan nå en topp i landet mellom 11. og 15. mai, før smitten faller kraftig i slutten av måneden.

Flere eksperter forklarer utbruddets omfang med mer smittsomme virusvarianter samt manglende respekt for smitteverntiltak.

Landet har det siste døgnet registrert 362.757 nye smittetilfeller, noe som er ny global rekord. Til sammen har 17,9 millioner indere fått påvist koronasmitte siden pandemiens begynnelse.

Smitteeksplosjonen rammer også helsevesenet hardt. Leger i storbyen New Delhi har fortalt hvordan kritisk syke pasienter dør på gata på grunn av mangelen på ledige sykehussenger og oksygen

Tirsdag denne uken ankom den første forsendelsen med medisinsk utstyr fra Storbritannia. USA, Tyskland, Israel, Frankrike og Pakistan har også lovet å hjelpe India, mens Norge og Danmark vurderer mulige bidrag.

Ifølge nettstedet Worldometers, som fører kontinuerlig statistikk over koronarelaterte dødsfall og smittetilfeller verden rundt, var det onsdag morgen norsk tid registrert totalt 201.187 dødsfall i India.

Smitteøkningen de siste sju dagene er større enn i noe annet land i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: