Menu
Helsearbeidere i den indiske byen Hyderabad deltok lørdag i en øvelse som forberedelse på den massive vaksinasjonskampanjen mot koronaviruset. Foto: Mahesh Kumar A. / AP / NTB

India godkjenner to koronavaksiner

Indiske myndigheter har gitt nødgodkjenning til den britiske koronavaksinen fra Astra Zeneca og en egenprodusert vaksine.

Av NTB | 03.01.2021 08:08:05

Politikk: Det opplyste det indiske legemiddelverket søndag. Godkjenningene markerer starten på en av verdens største vaksinasjonskampanjer.

Statsminister Narendra Modi skriver på Twitter at beslutningen er et avgjørende vendepunkt i kampen mot covid-19.

Det indiske selskapet Serum Institute, verdens største vaksineprodusent, har inngått en avtale med Astra Zeneca og Universitetet i Oxford om produksjon av vaksinen de har utviklet. En milliard vaksinedoser skal etter planen produseres av Serum Institute til bruk i India og andre utviklingsland.

Den lokale vaksinen som godkjennes av indiske myndigheter, er utviklet av Bharat Biotech. Denne får nå nødgodkjenning selv om den tredje fasen av testingen foreløpig ikke er fullført.

India er landet i verden med flest smittetilfeller etter USA og har påvist 10,3 millioner koronasmittede. Det bor over 1,3 milliarder mennesker i India, som har den største befolkningen i verden med unntak av Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: