Menu
Serum Institute of India har lisens til å produsere vaksiner for AstraZeneca. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB

India godkjenner «alle» koronavaksiner

India godkjenner bruk av alle koronavaksiner som har nødgodkjenning av Verdens helseorganisasjon (WHO) eller helsemyndigheter i USA, Storbritannia, EU og Japan.

Av NTB | 13.04.2021 13:35:52

Medisin og helse: Beslutningen tirsdag har til hensikt å få fortgang i bruk av vaksiner som er laget i andre land, og for å utvide vaksinearsenalet som er tilgjengelig til innenlandsk bruk.

India har med sine 1,4 milliarder innbyggere registrert en stor smittespredning som truer med å overvelde sykehus i hardt rammede byer.

Eneste måten å komme seg ut av krisen på, er ved å vaksinere flere, påpeker eksperter.

Men det har globale ringvirkninger siden India er en av de store vaksineprodusentene i verden.

Oppfylling av Indias eget innenlandske behov er blitt forsinket som følge av levering av vaksiner som landet produserer til det FN-støttede Covax-initiativet, som har til hensikt å distribuere vaksiner etter et likhetsprinsipp verden rundt.

India har fra før gitt grønt lys for bruk av AstraZeneca-vaksinen, som produseres lokalt av Serum Institute i India, og en annen vaksine utviklet av indiske Bharat Biotech. Helsedepartementet varslet tidligere tirsdag at den russiske Sputnik V-vaksinen også har fått grønt lys for nødbruk.

(©NTB)

Flere nyheter: