Menu
Verdenscupleder Tiril Eckhoff på vei mot 18.-plass i fredagens verdenscuprenn i Slovenia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Imponerende seier til Herrmann i Pokljuka

Denise Herrmann fra Tyskland var i en klasse for seg på kvinnenes normaldistanse i verdenscupen skiskyting, med 20 treff og overlegen seier.

Av NTB | 24.01.2020 15:45:30

Sport: Den tidligere langrennsløperen hadde ikke høyest fart i sporet i Pokljuka, men hun plaffet ned samtlige blinker.

På siste stående så det ut til at hun ville vunnet selv med en bom, men det var bra for henne at hun beholdt konsentrasjonen til slutt for Hanna Öberg med ett tilleggsminutt endte bare 59,2 sekunder bak.

– Det var en perfekt dag for meg. Det er første gang jeg skyter så bra, sa Herrmann til NRK.

Anaïs Bescond fra Frankrike tok tredjeplassen. Hun var 1.15 minutt bak vinneren etter feilfri skyting.

– Liggende skyting har vært over all forventning etter jul. Jeg har nesten ikke bommet. Det er egentlig stående jeg har bommet på etter jul. Så kom det to bom på liggende i dag, men «shit happens», sa hun til NTB.

Verdenscupleder Tiril Eckhoff var ute etter sin tredje verdenscupseier på rad, men hadde ikke dagen. Med tre tilleggsminutter (ett på første stående og to på siste liggende) endte hun på 18.-plass

– Det var helt greit. Jeg hadde en bra start og bra slutt, men surret litt midt i. Det er digg at det går litt ræva òg for da har jeg noe å trene på fram mot VM, sa Eckhoff til NRK.

Synnøve Solemdal ble nummer 29 med to tilleggsminutter. Ingrid Landmark Tandrevold bommet fire ganger og endte på 32.-plass. Karoline Knotten ble nummer 60 og Karoline Erdal 78.

– Det var dårlig over hele fjøla. Særlig siste stående gjør at løpet går fra å være et ok løp til å bli et skikkelig dårlig løp, sa Tandrevold til NTB.

For Marte Olsbu Røiseland så det lenge lovende ut. Hun var i tetsjiktet etter feilfri liggende skyting, men to bom på tredje og én til på fjerde skyting sendte henne ned til 12.-plass. Hun endte 3.12 bak vinneren, men var likevel greit fornøyd med fredagens prestasjon.

Sammenlagttoer Dorothea Wierer fikk det heller ikke til og endte på 23.-plass. Dermed økte Eckhoff ledelsen i sammendraget. Öberg på tredjeplass tok en del innpå de to foran.

(©NTB)

Flere nyheter: