Menu
Finansminister Jan Tore Sanner (H) skal torsdag delta på et ministermøte i Det internasjonale pengefondet (IMF). Deres anslag er at Norge vil klare seg bedre gjennom koronakrisen enn de fleste andre land. Foto: Jil Yngland / NTB

IMF anslår norsk BNP-fall på 2,8 prosent i år – spår vekst neste år

Det internasjonale pengefondet anslår at Norge er blant landene som økonomisk vil klare seg best gjennom koronakrisen, med et BNP-fall på 2,8 prosent.

Av NTB | 14.10.2020 19:53:29

Økonomi og næringsliv: Pengefondets analyse av den økonomiske situasjonen er dyster lesning for de fleste medlemslandene. Fondet anslår at nedgangen på verdensbasis blir på 4,4 prosent.

Totalt anslås fallet i verdensøkonomien i år og neste år til å bli på 11 billioner dollar, eller rundt 100.000 milliarder kroner. Det utgjør ti norske oljefond.

For Norges del ser det ikke så mørkt ut.

IMF anslår at Norge er blant landene som klarer seg best, og spår et fall i brutto nasjonalprodukt på 2,8 prosent i 2020 og en vekst på 3,6 prosent i 2021. Fallet i år er blant de laveste som er anslått i Europa, ifølge Finansdepartementet.

– Det indikerer at tiltakene våre har truffet relativt godt. Men jeg vil understreke at usikkerheten fortsatt er stor, og at vi er avhengig av å fortsatt ha kontroll på smitten for å holde økonomien i gang, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

(©NTB)

Flere nyheter: