reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arild Monsen strålte av glede over Finn-Hågen Kroghs NM-gull på 15-kilometeren torsdag. Dagen etter var treneren sinna over at Krogh ble disket fra sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Illsint Monsen raste mot juryen etter Krogh-disk

Sprintlandslagstrener Arild Monsen var alt annet enn blid etter at NM-juryen disket Finn Hågen Krogh etter sprintsemifinalen.

Av NTB | 31.01.2020 14:45:45

Sport: Juryen mente at Krogh skiftet spor og hindret landslagskollega Erik Valnes på oppløpet, og dermed ble torsdagens vinner på 15-kilometeren deplassert og gikk glipp av finale selv om han vant semifinalen som han ville.

Det likte sprintlandslagstreneren Arild Monsen svært dårlig. Han var så opphisset at han fjernet seg fra stadionområdet før finalen startet.

Da finalen var over hadde Monsen roet seg ned igjen.

– Juryen mente at Finn byttet korridor og dermed hindret Erik Valnes. Det gjorde han ikke. Det mildeste ordet jeg kan bruke er at det var en feil avgjørelse. Jeg har vært i dette gamet i så mange år, og det er en trist og utrolig feil avgjørelse som går utover Finn Hågen Krogh, sa Monsen til NTB.

For Krogh var diskvalifikasjonen kjedelig i en sesong der han endelig har vist at formen er kraftig på vei oppover.

Teknisk delegert Geir Mauseth kom med følgende uttalelse sendt til NTB:

– I semifinale 2 under herrenes NM-sprint valgte juryen å plassere startnummer 2 Finn Hågen Krogh sist i heatet. Krogh valgte venstre korridor inn mot mål. Han skiftet deretter til korridoren på sin høyre side, noe som etter juryens oppfatning var til ulempe for løperen som først hadde valgt denne korridoren. Dette er i henhold til rennreglementet ikke tillatt, skriver Mauseth.

Arild Monsen var ikke enig i den avgjørelsen.

– Dette var en feil beslutning.

Krogh og Monsen har samarbeidet tett i de siste sesongene, og de to har et spesielt forhold.

(©NTB)

Flere nyheter: