reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tor Arne Hetland er rennsjef for langløpet i Ski Tour. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Illevarslende værmelding for Johaug

Værprognoser som varsler stiv kuling og snøvær sår ytterligere tvil om Therese Johaug og langrennseliten får gå Ski Tour-etappen mellom Storlien og Meråker.

Av NTB | 19.02.2020 11:32:05

Sport: Torsdag skal Ski Tour-feltet både for menn og kvinner etter planen gå 38 kilometer i fri teknikk fra Storlien til Meråker. Etappen i grensetraktene mellom Norge og Sverige er solgt inn som spektakulær både for utøvere og TV-seere.

Området løperne skal bevege seg gjennom er samtidig værhardt. Derfor har det hele tiden vært operert med en plan B, der etappen omgjøres til en vanlig 10 og 15 kilometer med start og mål i fjorårets NM-arena i Meråker.

Værmeldingene for torsdagen kan tyde på at den sistnevnte løsningen rykker nærmere. Ifølge Yr skal det allerede fra i morgentimene blåse opp mot 17 sekundmeter vind, tilsvarende stiv kuling, i startområdet på Storlien.

Værvarselet tyder også på snøvær, hvilket vil gjøre forholdene ytterligere krevende for Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo og resten av langrennseliten.

Onsdag var det samtidig ikke mye som minnet om det kommende uværet da langrennsprofilene trente i Åre. Der var det to minusgrader, vindstille og noe nær perfekte forhold.

Konfrontert med værmeldingene for torsdagen var samtidig den norske landslagslegen Ove Feragen tvilende til om etappen vil la seg gjennomføre som planlagt. Han har samtidig ingen påvirkning på avgjørelsen som skal tas.

Når en endelig avgjørelse vil bli tatt i saken, er usikkert. Kanskje kommer den endelige avklaringen først torsdag morgen.

Det skal logistikkmessig ikke være store problemer knyttet til å eventuelt omgjøre langløpet til en 10 og 15 kilometer i Meråker på kort varsel.

For turleder Therese Johaug vil det trolig være et minus sportslig sett dersom torsdagens etappe gjøres om. Dalsbygda-løperen vil være kjempefavoritt på 38 kilometer klassisk og kan fort distansere konkurrentene.

For herreleder Pål Golberg kan derimot en endring være positivt. Av de tre gjenstående etappene er torsdagens langløp blitt sett på som hans største utfordring.

Prognosene tyder ikke på at vinden kommer til å løye fram mot start eller i løpet av de timene løperne er ventet å være ute i løypa.

Tor Arne Hetland er rennsjef for langløpet. Han håper naturlig nok at den spektakulære etappen skal kunne kjøres som planlagt.

(©NTB)

Flere nyheter: