reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den nye Røldalstunnelen kan bli utsatt. Illustrasjon: Statens vegvesen/Multiconsult

– Ikke nok penger til alle veiprosjektene

- Det er planlagt flere veiprosjekter enn det er penger tid. Dermed har regjeringen måtte ta en gjennomgang for å finne løsninger. Det sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Av Egil M Solberg | 07.05.2022 00:52:16

Samferdsel: Statens vegvesen har de siste årene kuttet kostnader i milliardklassen; både på vegprosjekter og på andre deler av vår virksomhet. Etaten opplyser at de stadig leter alltid etter muligheter for å få kostnadene ned og nytten opp.

En del av dette arbeidet innebærer å utfordre de eksisterende planene.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har bedt Statens vegvesen gå gjennom alle sine planer og prioriteringer på nytt.

En tverrfaglige ekspertgruppa får stor frihet til å utfordre både det planarbeidet som er gjort så langt, og premissene for planleggingen.

Det er også en problemstilling at det er planlagt flere veiprosjekt enn det er bevilget penger til og dermed må det nå gjøres noen tøffe prioriteringer. Blant annet må trolig en del veiprosjekt utsettes for å få endene til å møtes.

– Det er rett og slett ikke penger til alle veiprosjektene, forklarer næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til Radio Haugaland.

Ny Røldalstunell kan nå bli utsatt

Det er vurdert å redusere Hordfast fra fire til to felt på deler av strekningen for å spare penger.

Nå skal Statens Vegvesen også vurdere om den nye Røldalstunnelen på utsettes. Det har satt sinnene i kok blant flere på Haugalandet.

Bernt Jæger, administrerende direktør i Næringsforeningen Haugalandet er oppbrakt over mulig utsettelse av vegprosjektet Røldal – Seljestad. Det skriver Haugesunds avis.

Anleggsarbeidene for ny Røldalstunell skal etter planen starte neste år – med ferdigstillelse i 2029.

Flere nyheter: