Menu
Mattias Nørstebø og de andre norske landslagsspillerne må trolig vente til neste år med å spille ishockey-VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

IIHFs VM-svar drøyer: – Alt tilsier at det avlyses

Det er fortsatt ikke avgjort om ishockey-VM for menn skal spilles i mai. Norges ishockeypresident føler seg imidlertid sikker på at mesterskapet avlyses.

Av NTB | 17.03.2020 17:32:32

Sport: Mens det norske ishockeysluttspillet ble stanset for en uke siden, og de fleste nasjonale ligaer har fulgt etter i tur og orden, er elite-VM for menn blant de få internasjonale idrettsbegivenhetene i nær framtid som fortsatt ikke er avlyst som følge av koronavirus-pandemien.

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) holder styremøte i Zürich mandag, tirsdag og onsdag, og en konklusjon har vært ventet i løpet av tirsdagen.

Ishockeypresident Tage Pettersen mener det sier seg selv hva IIHFs beslutning blir.

– Jeg vil anta at avlysning blir konklusjonen. Nå er det vel ikke en eneste liga som fortsatt spilles, og det vil jo slik sett være umulig for spillerne å få en skikkelig oppkjøring før mai, sier Pettersen til NTB.

Ishockey-VM spilles årlig, og dermed er det ikke sannsynlig at det blir flyttet, men derimot avlyst.

– Alle de andre VM-turneringene (i IIHF-regi) er blitt avlyst, og jeg tror av alle praktiske årsaker at det skjer også med A-VM for menn, sier Pettersen.

IIHF-president René Fasel har tidligere antydet at det kan bli aktuelt å flytte VM fra Sveits til et land med mindre forekomst av koronavirus, som Russland eller Hviterussland. Men tirsdag så også russiskbaserte Kontinental Hockey League (KHL) seg nødt til å ta grep.

KHL ble i første omgang utsatt i en uke mens man planlegger hvordan man kan få avviklet sluttspillet, men senere stoppet russiske myndigheter all idrett fram til 10. april. Finske Jokerit og kasakhstanske Barys har trukket seg fra turneringen, men de seks gjenstående russiske lagene har vært innstilt på å gjøre opp om tittelen.

Årets VM for menn skal etter planen spilles i Sveits (Lausanne og Zürich) fra 8. til 24. mai. Tirsdag ble eksempelvis fotball-EM, som i utgangspunktet skulle avvikles i juni og juli, utsatt i ett år.

IIHF har nemlig allerede avlyst en rekke andre mesterskap som skulle vært spilt i vårmånedene. Både A- og B-VM for kvinner er avlyst, og før helgen ble også 2. og 3. divisjon i herre-VM avlyst. Også også det planlagte U18-VM for menn stanses.

(©NTB)

Flere nyheter: