Menu
IIHF-president René Fasel vil ikke bekrefte at elite-VM i ishockey er avlyst, men flere medier melder at avgjørelsen er fattet Rene Fasel, president i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), under søndagens pressekonferanse i Bern. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

IIHF-presidenten vil ikke bekrefte avlysning av elite-VM ishockey

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) diskuterte tirsdag avlysning av elite-VM i mai, men IIHF-president René Fasel hevder at ingen avgjørelse ble tatt.

Av NTB | 17.03.2020 20:17:04

Sport: – Dessverre kan ikke store beslutninger om status for ishockey-VM fattes på det nåværende tidspunkt, sa Fasel i en uttalelse på forbundets nettsted.

Han uttalte seg etter et telefonmøte der den lokale arrangøren i Sveits, representanter for deltakernasjonene, markedsrettighetshaveren Infront og forsikringsselskapet var involvert.

– Vi diskuterte det som er blitt en veldig komplisert situasjon med koronaviruset, som påvirker mange land og deltakende lag og andre involverte.

Ifølge den sveitsiske avisen Blick er forsikringsspørsmål årsaken til at man ikke kan gå ut med en avgjørelse. Ifølge svenske Aftonbladet er avgjørelsen om avlysning fattet, men det skal være «administrative årsaker» til at man ennå ikke har gått ut med det.

Aftonbladet viser blant annet til en uttalelse IIHF-visepresident Kalervo Kummola har gitt til den finske avisen Iltalehti.

– Vi venter på en avgjørelse fra sveitsiske myndigheter, men det er helt sikkert: Vi skal ikke spille ishockey-VM i år, sier han til avisen.

IIHF-styret vedtok iallfall at VM-turneringene på nivå to og tre er avlyst. VM i 1. divisjon gruppe A skulle avvikles i Ljubljana i tiden 27. april til 3. mai, mens 1. divisjon gruppe B skulle spilles i Katowice i samme tidsrom. Ingen av turneringene blir avviklet.

Tidligere er vårens VM-turneringer for kvinner og aldersbestemte lag blitt avlyst.

(©NTB)

Flere nyheter: