Menu
Norges idrettsforbund ber regjeringen om en plan for gjenåpning av trening og kamper i håndball og andre innendørsidretter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vil ha bredere plan for gjenåpning

Norges idrettsforbund ber om at regjeringen «så snart som mulig» legger en plan for gjenåpning av trening og kamper for alle innendørsidretter.

Av NTB | 25.03.2021 09:54:29

Medisin og helse: Onsdag presenterte kulturminister Abid Raja (V) en «ambisjon» om åpning for toppfotballen i midten av april, forutsatt at koronasituasjonen tillater det.

Målet er å komme i gang med treningskamper slik at seriespill i de øverste divisjonene for kvinner og menn kan komme i gang andre helgen i mai.

Nå ber NIF om at også idrettene som drives innendørs omfattes av en slik plan.

– Flere innendørsidretter har allerede avlyst resterende deler av inneværende seriesesong, mens andre står i fare for å komme i samme situasjon eller å måtte utsette seriespillet på ubestemt tid – med de likviditetsutfordringer dette gir., skriver generalsekretær Karen Kvalevåg i en pressemelding.

NIF sier de vil gå i dialog med myndighetene for «å avklare hvilke smitteverntiltak som vil være nødvendige for å opprettholde aktivitet for våre toppidrettsutøvere, også i perioder med høyt smittepress.»

(©NTB)

Flere nyheter: