Menu
Berit Kjøll jubler over at idrettslagene får strømstøtte fra myndighetene. Foto: Geir Olsen / NTB

Idrettsforbundet jubler over strømstøtte til idretten

Idrettspresident Berit Kjøll jubler over at regjeringen lanserer en nasjonal støtteordning for idrettslag og frivillige organisasjoner med høye strømkostnader.

Av NTB | 18.01.2022 20:06:09

sport: – Dette var en gledens nyhet og en sann lettelse for alle våre idrettslag som nå har holdt pusten i flere uker i påvente av en støtteordning som kompenserer for de skyhøye strømprisene. Jeg vil takke myndighetene for at de har lyttet til idrettens behov og innsett alvoret som mange av våre idrettslag nå opplever, sier Kjøll i en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

– Usikkerheten de siste ukene har medført en reell frykt for både stengte idrettsanlegg og at merkostnadene må dekkes inn på andre måter, eksempelvis gjennom økte medlemskontingenter eller treningsavgifter. En slik utvikling ville vært svært uheldig og i verste fall bidratt til å øke de økonomiske barrierene for deltakelse i idrett.

Støtteordningen skal gjelde fra desember 2021 til mars 2022 og skal dekke 80 prosent av strømutgifter som overskrider 70 øre per kilowattime.

– Vi er også tilfreds med at ordningen får tilbakevirkende kraft fra desember. Julemåneden var jo helt fryktelig for mange idrettslag som eier egne anlegg, sier Kjøll.

– Dagens nyhet betyr at vi nå har fått på plass en nasjonal støtteordning som gjør at idrettslagene kan holde anleggene åpne og tilgjengelige og opprettholde et godt aktivitetstilbud for våre medlemmer.

(©NTB)

Flere nyheter: