Menu
IOC-president Thomas Bach har fått brev fra det norske idrettsforbundet om å utsette OL i Tokyo til situasjonen rundt koronapandemien er under kontroll. Foto: Laurent Gillieron / AP / NTB scanpix

Idrettsforbundet ber IOC om å utsette OL

Norges idrettsforbund (NIF) har sendt et brev til IOC-president Thomas Bach om å ikke gjennomføre OL 2020 i Tokyo før koronapandemien er under kontroll.

Av NTB | 20.03.2020 18:02:11

Medisin og helse: I brevet fremkommer det at NIF er bekymret for den vanskelige situasjonen i Norge og på verdensbasis etter utbruddet av koronaviruset, som har stanset all idrett over store deler av verden.

– NIF ber IOC om at OL i Tokyo 2020 ikke gjennomføres før pandemisituasjonen er under kontroll, skriver idrettsforbundet i en pressemelding.

Den norske idrettspresidenten Berit Kjøll presiserer at uansett utfall av IOCs beslutning, vil det norske idrettsforbundet gjøre selvstendige nasjonale vurderinger knyttet til egne utøvere og deres deltakelse i OL og Paralympics i Tokyo.

– På bakgrunn av den høyst uavklarte situasjonen i Norge og i store deler av verden for øvrig, er det verken forsvarlig eller ønskelig å sende norske utøvere til OL eller Paralympics i Tokyo til 2020 før verdenssamfunnet har lagt denne pandemien bak seg, sier Kjøll i pressemeldingen.

Lørdag sa Japans statsminister Shinzo Abe at landet kommer til å avvikle lekene som planlagt i juli og august.

(©NTB)

Flere nyheter: