reklame
Menu
Andrea Iannones dopingsak skal avgjøres av Idrettens voldgiftsrett (CAS). Italieneren krever seg frikjent, mens Wada har levert motanke og vil ha utelukkelsen øket fra 18 måneder til fire år. Her er han i aksjon på Sepang-banen der han avga den positive prøven. Foto: Vincent Thian, AP / NTB scanpix

Idrettens voldgiftsrett avgjør Iannones dopingsak

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har mottatt anker fra Andrea Iannone og Verdens antidopingbyrå (Wada) i den italienske roadracingstjernens dopingsak.

Av NTB | 09.06.2020 18:49:08

Sport: Det opplyser CAS i en pressemelding tirsdag. Iannone anker Det internasjonale motorsykkelforbundets (FIMs) beslutning om å utestenge ham i 18 måneder, mens Wada mener straffen er for mild og vil ha ham utestengt i fire år.

Den 30-årige Aprilia-føreren, som er en av profilene i MotoGP-klassen, avga positiv dopingprøve i forbindelse med Malaysias Grand Prix i Sepang i fjor. Prøven var positiv på steroiden drostanalon, men Iannone mente at han må ha fått stoffet i seg gjennom mat og hevdet at grunnen til at stoffet kunne påvises i prøven var at han var kraftig dehydrert etter et løp i høy temperatur.

Bruk av steroider fører ifølge sportens regler til fire års utelukkelse, men FIM lot ham i april slippe med 18 måneder. Nå blir det opp til CAS å avgjøre.

Iannone krever seg frikjent, mens Wada altså krever utelukkelse i fire år. En dato for høring i saken er ikke fastsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: