reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Kulturminister Abid Raja. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Idrettens krisepakke godkjent av ESA, Raja lover rask behandling av søknader

Kompensasjonsordningen for idretten er godkjent av overvåkingsorganet ESA. 14. april åpnes det for søknader om kompensasjon fra kulturdepartementets krisepakke.

Av NTB | 03.04.2020 19:18:01

Medisin og helse: – Søknadsbehandlingen skal gå raskt, slik at pengene kommer ut, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) i en pressemelding.

– Nå som hele sektoren står oppe i en krise, har regjeringen vært opptatt av at tiltakene vi kommer med kan settes inn så fort som mulig. Jeg er derfor glad for å kunne fortelle at Kulturdepartementet nå har laget forskrifter og gjennomført de nødvendige prosedyrene med ESA meget raskt, sier han.

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som skal organisere søkerprosessen for idretten, og fra 14. april åpnes det for søknader på tilsynets nettsider. Søknadsfrist er 21. april.

– Jeg vet at det er mange innen både kultur, frivillighet og idretten som er bekymret for hva som vil skje med økonomien deres etter at inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter har falt bort som følge av smittevernstiltakene som er satt inn. Det er en bekymring jeg deler.

Koronakrisen gjorde at krisepakken på 600 millioner kroner til idretten og frivilligheten kom på bordet 18. mars. Da presenterte kulturministeren pakken sammen med idrettspresident Berit Kjøll.

Kulturdepartementet har gjennomført en høringsrunde i arbeidet med å jobbe fram forskriftene som skal danne grunnlag for søkeprosessen.

Kulturdepartementets krisepakke er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer har måttet avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

Tiltakspakken gjelder for perioden 5. mars til 30. april.

– Det er avgjørende at vi har fått på plass forskriftene raskt. Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet vil legge ut informasjon på sine nettsider slik at søkerne kan komme i gang med å forberede søknadene, sier Raja.

Tidligere denne uken ble krisepakken, som også inkluderer 300 millioner kroner til kultursektoren, godkjent av Stortinget. Fredag ettermiddag kom godkjenning også fra ESA, som skal sikre at EFTA-landene overholder sine forpliktelser i EØS-avtalen.

(©NTB)

Flere nyheter: