Menu
Kulturminister Abid Raja. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Idrettens krisepakke et steg nærmere løsning

I løpet av fredag eller lørdag blir det klart når idretten kan starte prosessen med å søke kompensasjon fra kulturdepartementets krisepakke.

Av NTB | 03.04.2020 11:17:47

Medisin og helse: Koronakrisen gjorde at krisepakken på 600 millioner kroner til idretten og frivilligheten kom på bordet 18. mars. Da presenterte kulturminister Abid Raja (V) pakken sammen idrettspresident Berit Kjøll i Oslo.

Tidligere denne uken ble krisepakken, som også inkluderte 300 millioner kroner til kultursektoren, godkjent av Stortinget

Kulturdepartementet har gjennomført en høringsrunde i arbeidet med å jobbe fram forskriftene som skal danne grunnlag for søkerprosessen som kommer.

Nå virker det aller meste klart. Samtidig skal alt godkjennes av ESA, som skal sikre at EFTA-landene overholder sine forpliktelser i EØS-avtalen.

– Vi håper at vi skal ha alt klart i løpet av fredag ettermiddag, men vi vet det ikke ennå. I så fall blir det sendt ut en pressemelding, sier kommunikasjonssjef Marius Bakke til NTB fredag formiddag.

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som skal organisere søkerprosessen.

Kulturdepartementets krisepakke er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer har måttet avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

Tiltakspakken gjelder for perioden 5. mars til 30. april.

(©NTB)

Flere nyheter: