Menu
Høye strømpriser har gjort det vanskelig for mange idrettslag de siste månedene. Foto: Marius Helge Larsen / NTB

Idretten og frivilligheten får 250 millioner kroner i strømstøtte: – Nå kan man holde det gående

Regjeringen setter av én kvart milliard kroner i en pott idretten og frivilligheten kan hente midler fra til å betale skyhøye strømregninger.

Av NTB | 03.02.2022 18:21:02

økonomi og næringsliv: Det opplyser kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) til TV 2.

– Idretten og frivilligheten er blant de mange som nå lider av strømprisene. Men det som er spesielt i idretten, er at det er lag og foreninger over hele landet som drives på dugnad og har lite penger, sier Trettebergstuen.

Tidligere i vinter ble det kjent at idretten og frivilligheten kom til å få strømstøtte. Den skulle gå til idrettslag og frivillige organisasjoner i kommuner som har hatt en gjennomsnittlig strømpris i desember på over 70 øre per kilowattime (kWh).

Da ble det også opplyst at ordningen kom til å gjelde for perioden desember 2021 til mars 2022. Torsdag ble det klart hvor stor potten blir.

– Vi har laget denne ordningen raskt, og den kommer også raskt ut. Nå kan idretten, frivilligheten og de som kvalifiserer for støtten, holde det gående gjennom vinteren, sier kulturministeren.

Hun legger til at støtten blir fordelt på samme måte som ordningen for husstander i kommuner med dyr strøm. Lag og foreninger som betaler rundt gjennomsnittlig strømpris, kan regne med å få dekket omtrent en tredel av regningen.

Norges idrettsforbund uttalte nylig at enkelte idrettslag hadde to og en halv ganger større strømkostnader i november og desember sammenlignet med samme periode året før.

Det er de aktuelle kommunene som etter behov skal fordele midlene til sine lag og foreninger. Trettebergstuen er opptatt av at det ikke skal være vanskelig å søke, og hun lover at pengene skal komme så kjapt som mulig.

Idretten i Sør-Norge har trøblet med galopperende strømpriser de siste månedene. Det er blitt svært dyrt å drifte baner, haller og klubbhus. Strømsjokket kom på toppen av utfordringene som i snart to år har vært knyttet til koronapandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: