Menu
Årets Iditarod-vinner Thomas Wærner og hundene hans kan endelig komme hjem. Neste fredag ankommer de Sola i et 63 år gammelt DC-6-fly. Foto: Loren Holmes / Anchorage Daily News via AP / NTB scanpix

Iditarod-vinner Wærner kommer seg omsider hjem – i 63 år gammelt fly

22. mai kommer hundekjøreren Thomas Wærner (47) endelig hjem. Han og hundene ankommer Sola flyplass i Braathens SAFEs veteranfly DC-6.

Av NTB | 14.05.2020 09:47:47

Sport: Wærner er en av to passasjerer i den 63 år gamle maskinen som skal fly fra Alaska til Stavanger lufthavn.

Med seg har han alle vinnerhundene fra Iditarod-bragden i mars. Wærner har vært koronafast i Alaska siden februar. Han er den tredje nordmannen som har vunnet verdens største og mest prestisjetunge hundeløp.

Hjemme i Torpa venter kone og fem barn.

Seieren i år ble overskygget av koronapandemien. Virusutbruddet er også grunnen til at Wærner har vært alene i Alaska sammen med hundene siden målgang 18. mars.

Hjemkomsten er et samarbeid mellom Aker og Flyhistorisk Museum på Sola. Flyet fra 1957 har stått parkert i Alaska i flere år. Nå har man fått byttet ut noen vinduer og deler som gjør det mulig å fly over Atlanteren.

Thomas Wærner har i løpet av ett år vunnet alle de store hundekjøringsklassikerne: Femundløpet, Finnmarksløpet og Iditarod. Ingen har tidligere klart den bragden.

(©NTB)

Flere nyheter: