Menu
Raketter på himmelen over Israel lørdag. Det israelske militæret opplyser at over 2.800 er avfyrt siden mandag. Foto: Hatem Moussa / AP / NTB

IDF: 20 på palestinsk side er drept av Hamas’ raketter

Det israelske militæret sier lørdag kveld at over 20 på palestinsk side er drept av raketter som har falt ned før de nådde fram til Israel.

Av NTB | 15.05.2021 20:55:22

Krig og konflikter: Det israelske militæret IDFs talsmann Jonathan Conricus sier det totalt er avfyrt 2.800 raketter fra Gazastripen mot Israel. Av disse skal 430 ha falt ned inne på Gazastripen.

– Om lag 20 personer har blitt drept som følge av dette, noe som er grovt underrapportert, sier Conricus på en digital pressekonferanse med om lag 175 journalister lørdag kveld, blant dem NTB.

Palestinske helsemyndigheter har så langt opplyst at 139 er drept på Gazastripen, blant dem 39 barn. Over 1.000 er meldt såret. Om noen av dødsfallene skyldes raketter fra palestinsk side, går ikke fram av helsemyndighetenes tall.

– Vi er takknemlige for dette systemet, sier han.

Den israelske forsvaret meldte tidligere at 278 av raketter var blitt avfyrt i perioden fra klokka 7 til klokken 19 lørdag, ifølge Haaretz.

– Alle raketter som er rettet mot Israel fra Gaza er terrorangrep og krigsforbrytelser. Rakettene blir avfyrt mot sivile fra sivile områder, noe som også er en krigsforbrytelse, sier det israelske utenriksdepartementets talsperson Lior Haiat.

– Vi forventer at det internasjonale samfunnet vil fordømme disse angrepene fra Hamas og gi Israel støtte i retten til å forsvare seg selv, fortsetter han.

– Dette omfatter rakettfabrikker, lagre, utskytingsramper, tunnelsystemer og krigere som kjemper mot oss, sier han. Han føyer til at det på palestinske helsemyndigheters oversikter ikke finnes navn på menn i kampdyktig alder, men kvinner og barn.

– IDF skal beskytte Israel. Vi vil fortsette å utføre vårt oppdrag mens vi samtidig forsøker å begrense annen skade. Men det er klart at det er nesten umulig å skille mellom terrorister og sivile som blir brukt som menneskelige skjold, sier han, og føyer til:

– Det er veldig utfordrende for oss å bare treffe militære mål, men vi gjør så godt vi kan. Dette begynte med at Hamas skjøt raketter mot Israel, og kan stanse dersom Hamas slutter å skyte raketter.

Ifølge ham har det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome stanset over 80 prosent av rakettene, som er avfyrt av Hamas og andre militante palestinske grupper.

Conricus sier at 672 militære mål er truffet på Gazastripen.

(©NTB)

Flere nyheter: