reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ida Wolden Bache blir ny sentralbanksjef. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ida Wolden Bache blir utnevnt som ny sentralbanksjef

Ida Wolden Bache blir utnevnt som ny sentralbanksjef for en åremålsperiode på seks år, opplyser Finansdepartementet.

Av NTB | 24.03.2022 14:34:34

Økonomi og næringsliv: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil så snart som mulig legge fram en innstilling for Kongen i statsråd om utnevnelsen, opplyser Finansdepartementet.

– Det er kort tid siden vi fullførte en grundig ansettelsesprosess hvor Ida Wolden Bache ble vurdert som svært kompetent for stillingen. Hun har allerede fungert som sentralbanksjef i noen uker og fyller rollen på en god måte. Norge har en utmerket sentralbanksjef i henne, sier Vedum.

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne sett at Jens Stoltenberg ble vår neste sentralbanksjef, men vi står midt i en dramatisk situasjon i Europa, og jeg har stor forståelse for at han prioriterer å fortsette i den viktige rollen han har i Nato, sier Vedum.

Finansdepartementet vil om kort tid starte prosessen med å ansette ny visesentralbanksjef, en rolle Ida Wolden Bache hadde før hun tok over som sentralbanksjef etter at Øystein Olsen gikk av.

– Ida Wolden Bache er et godt valg som sentralbanksjef, og vi ønsker henne lykke til i stillingen, sier han til VG.

Jens Stoltenberg opplyste torsdag at han har trukket seg fra stillingen som sentralbanksjef for å fortsette som generalsekretær i Nato.

Wolden Bache og Stoltenberg ble trukket fram som de sterkeste kandidatene til sentralbanksjefstillingen. 4. februar ble Stoltenberg utnevnt. Han skulle etter planen begynne i stillingen i desember, og Wolden Bache har siden 1. mars vært sentralbanksjef i påvente av dette.

SV-leder Audun Lysbakken mener det er naturlig at Jens Stoltenberg fortsetter som Nato-leder og trekker seg som sentralbanksjef.

Flere nyheter: