Menu
Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mener et tredje mobilnett vil bidra til å øke sikkerheten i vår digitale infrastruktur. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ice bygger det tredje mobilnettet

Mobilselskapet Ice skal bygge det tredje nasjonale 5G-nettet. Det vil bidra til å øke sikkerheten i den digitale infrastrukturen, sier kommunalministeren.

Av NTB | 04.07.2022 10:31:24

Økonomi og næringsliv: Mandag ble det kjent at Ice, sammen med Lyse som ny eier, bygger ut det tredje mobilnettet nasjonalt – noe kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mener er svært gledelig.

– Det nye nettet vil sammen med mobilnettene til Telenor og Telia gi økt konkurranse og tilbud i mobilnettene, slik at nordmenn på sikt ikke lenger vil betale mest for minst i Norden, sier Gjelsvik.

En nordisk sammenligning av priser viser at nordmenn og norske bedrifter betaler betydelig mer for mobildata enn svensker, dansker og finner. Samtidig har norske mobilbrukere klart lavest forbruk av mobildata i Norden. Nordmenn betaler dermed fortsatt mest for minst, skriver regjeringen på sine nettsider.

– Det nye nettet vil sammen med mobilnettene til Telenor og Telia bidra til å øke sikkerheten i vår digitale infrastruktur, sier statsråden.

– Politikere og myndigheter har i mer enn 20 år sett det som kritisk å sikre norske mobilkunder tilgang til et tredje nett. 5G-investeringen er selvsagt gode nyheter for kundene, men vil også som statsråd Gjelsvik har påpekt, være et godt bidrag til økt sikkerhet og beredskap, sier administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.

Regjeringen skriver også at tre mobilnett vil gi økt redundans, sikkerhet og beredskap. For eksempel gir alle tre mobilnettene dekning for å ringe nødnummer, noe som er viktig dersom man opplever utfall hos egen tilbyder.

– Tre nett kan også gjøre det lettere for aktører med kritiske og viktige samfunnsfunksjoner å få «flere bein å stå på» for å redusere risikoen for utfall, ifølge regjeringen.

(©NTB)

Flere nyheter: