Menu
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB

IBU bøtela sju nasjoner for fluorjuks

Sju land har fått bøter av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) for å ha hatt for høye verdier av C8-fluor på skiene i konkurranser i 2021/22-sesongen.

Av NTB | 30.03.2022 11:04:32

Natur og miljø: Dette gjelder konkurranser på juniornivå og på det nest høyeste seniornivået; IBU-cupen.

IBU opplyser i en pressemelding at Finland, Hviterussland, Sør-Korea og Tsjekkia er bøtelagt for brudd på fluorreglene i juniorcupen. I IBU-cupen er Japan, Polen og Tyskland fersket i fluorjuks.

– Ettersom det er et første regelbrudd, har nasjonene fått bøter på flere tusen euro. Et nytt tilfelle vil resultere i høyere bot, mens et tredje regelbrudd vil bety at det nasjonale forbundet utestenges fra IBUs neste arrangement. Bøtene i IBU-cupen og juniorcupen er lavere enn i verdenscupen, uttaler forbundet.

Alle de nasjonale skiskytterforbundene og smøreteamene som var akkreditert til IBU-konkurranser i sesongen som gikk, måtte signere en erklæring som sa at deres utøvere og støtteapparat måtte følge IBUs og EUs regelverk om fluor.

Det er den C8-kjedede fluorsmurningen som er forbudt i Europa på grunn av påvirkningen den har på klima og miljø. IBU gjennomførte stikkprøver av ski og smøreboder på alle arrangementer sist sesong.

(©NTB)