Menu
TIDSMINISTER: Næringsminister Iselin Nybø har ansvar for den offisielle tiden i Norge. Foto: Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

I natt ble klokken stilt én time frem

Klokka 2 i natt ble klokken stilt én time frem, altså til klokka 3.

Av Egil M Solberg | 28.03.2021 03:42:29

Sommertid: – Når vi stiller klokken frem, blir natten én time kortere. Vi kan heldigvis glede oss over lysere kvelder fremover, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Det er hun som kan kalle seg tidsminister, ettersom hennes departement har ansvaret for Justervesenet.

– Nå gjør jeg det jeg kan for å få oss litt nærmere klemming, familiebesøk, utepils, fest og konserter, og litt lenger unna dette kjipe året vi har lagt bak oss. Nå kommer vi én time nærmere sommeren og bedre tider, og det skjer ikke et minutt for tidlig, sier næringsminister Nybø.

Vi stiller om til sommertid natt til siste søndag i mars fra klokken 2 til 3.

Omstilling til vintertid skjer natt til den siste søndagen i oktober, da tilbake fra klokken 3 til 2.

Siste gang

EU-kommisjonen la i 2018 frem forslag om å avvikle ordningen med å stille klokken frem og tilbake, men foreløpig har det ikke skjedd.

I dag er det kun Island i Europa som ikke stiller klokkene for sommer- eller vintertid.

– Jeg vet at det er mange som mener mye om å stille klokken. Skulle forslaget bli vedtatt i EU, blir det opp til hvert EU-land å bestemme om de ønsker å bruke sommertid eller vintertid som sin normaltid. Da må også Norge ta stilling til hva vi ønsker å gjøre, sier næringsministeren.

Flere nyheter: