Menu
En politikvinne sjekker vaksinesertifikatet til en kunde på et kjøpesenter i Wien. Foto: Lisa Leutner / AP / NTB

I dag vedtar Østerrikes nasjonalforsamling vaksineplikt

Torsdag ettermiddag skal overhuset i den østerrikske nasjonalforsamlingen stemme over et forslag som forplikter alle over 18 til å ta vaksine mot covid-19.

Av NTB | 03.02.2022 07:50:47

politikk: Trolig vil forslaget bli vedtatt i Bundesrat, overhuset som representerer Østerrikes provinser. Avstemningen ventes å skje sent på ettermiddagen.

Planen er at i løpet av nær fremtid vil alle over 18 år i Østerrike være forpliktet til å vaksinere seg. Noen få grupper, deriblant gravide kvinner og de som nylig har hatt covid-19, vil få unntak. Det vil ta tid å implementere loven for fullt, men planen er å innføre tilfeldige kontroller av vaksinesertifikater fra 15. mars.

Loven regnes som den mest vidtgående i EU. I Hellas og Italia er vaksinering obligatorisk for eldre, men ikke for befolkningen for øvrig. Østerrike har allerede hatt perioder med svært strenge restriksjoner for uvaksinerte.

De som bryter med loven, kan få bøter på 600 euro, nærmere 6.000 kroner. Dersom den bøtelagte tar saken til retten, risikerer de å få en seks ganger større bot.

I øyeblikket er 69 prosent av den østerrikske befolkningen fullvaksinert. Den har falt de siste ukene fordi mange har tatt to vaksinedoser, men ikke den tredje, og dermed har vaksinesertifikatet deres utløpt.

(©NTB)

Flere nyheter: