reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Kjartan Alexander Lunde i Rogaland Venstre. FOTO: Joachim Steinbru

I dag kuttes prisene på bussen

Prisene på månedskort og dagspass reduseres i Rogaland fra i dag av. I tillegg blir det mye billigere for familier å reise på helgetur med bussen.

Av Egil M Solberg | 02.11.2020 09:18:29

Samferdsel: Før kostet månedskort 760 kroner for voksen. Nå er prisen kuttet til 600 kroner for en sone. Det er 21 prosent i priskutt.

Prisen på dagspass er i dag dumpet fra 95 til 60 kroner, altså hele 36 % reduksjon.

Barn, studenter og honnør har halv pris av det igjen på månedskort, dagspass og enkeltbillett.

I tillegg blir det nå også mulig å ta med en ekstra voksen og inntil tre barn i helger og etter 17 på hverdager på både månedskort, dagspass og enkeltbillett.

– Nå blir det altså mye billigere for familier å reise med buss og tog, sier leder av Rogaland Venstre Kjartan Alexander Lunde.

Kuttet betyr også at fra i dag får Haugesund-studentene landets billigste månedskort.

Månedskort som gjelder på hele Haugalandet koster nå 300 kroner. Til sammenligning koster tilsvarende 480 kroner i Bergen, 463 kroner i Oslo og 505 kroner i Trondheim.

– I den innerste sonen i Haugesund videreføres 10-kroners bussen, men nå blir det billigere for alle som bruker bussen inn og ut av Haugesund eller reiser på Karmøy og i Tysvær. Det blir også billigere for alle som pendlere inn og ut av Vindafjord, påpeker den engasjerte politikeren.

Venstre har siden høsten 2019 fått gjennomslag i regjering for satsing på kollektivtransport.

– Venstre kjemper for et kollektivtilbud med buss og tog som er attraktivt for folk. Målet til Venstre er å gjøre det enklere og billigere å velge miljøvennlig, påpeker Lunde.

Flere nyheter: