Menu
Statsminister Erna Solberg ber folk finne fram brettspillene og late som om de er på hytta. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hytteforbudet fortsetter til over påske

Forbudet mot å reise på hytta blir videreført fram til 13. april, altså blir det ingen hyttepåske i Norge i 2020. Hyttekommunene støtter tiltaket.

Av NTB | 24.03.2020 20:01:42

Fritid: «Forbudet mot opphold på hytter/fritidseiendommer opprettholdes», er blant de mange reglene som videreføres til etter påske. Det er dermed fortsatt ikke tillatt å overnatte på fritidsbolig, verken på fjellet eller andre steder.

– Skaff dere noen gode spill, lat som dere er på hytta, men bli hjemme, formaner statsminister Erna Solberg.

Aftenposten stilte spørsmål om det kunne bli andre regler for hyttekommuner ved sjøen, som ofte har en større befolkning og helt andre forutsetninger helsemessig. Det avviste helseminister Bent Høie (H) blankt.

– Slik som det er nå, er det ingen nyanser i dette regelverket.

– Vi ønsker at hyttefolket skal være hjemme, samtidig som vi ser den store økonomiske nedsiden for næringslivet vårt. Men vi er likevel glad for at restriksjonene varer til over påske, sier ordfører Elisabeth Hals (V) i Oppdal til NRK.

Fremskrittspartiet er også kritiske til hytteforbudet og ber regjeringen vurdere mer fleksibilitet.

Ordførere i flere hyttekommuner har uttalt at de støtter at forbudet blir opprettholdt, selv om påskeferien pleier å være et næringsmessig høydepunkt.

Det har vært kritikk mot hytteforbudet siden de første restriksjonene ble innført 12. mars. Jussekspert Anne Kjersti Befring ved Universitetet i Oslo mener blant annet at hytteforbudet er dårligere begrunnet enn de lokale karantenereglene i Nord-Norge, som politiet har fått beskjed om ikke å håndheve, skriver NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: