Menu
Hedda Hynne har testet positivt for covid-19. Foto: Nikola Krstic / NTB

Hynne testet positivt for covid-19 rett før VM

Hedda Hynne har vist storform i oppkjøringen til friidretts-VM i Eugene, men står nå i fare for å miste mesterskapet etter hun testet positivt for korona.

Av NTB | 13.07.2022 07:41:08

Sport: Det opplyser Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

«Hedda Hynne har testet positivt for covid-19. Hvilke konsekvenser dette får for VM-deltakelsen må vi komme tilbake til.» heter det i pressemeldingen.

Hynne løp inn til seier på 800-meteren under NM i Stjørdal i slutten av juni og skal etter planen løpe samme distanse i VM. De innledende heatene går 22. juli.

Talsnes ønsker ikke å svare på om Hynne har noen symptomer.

Tidligere har fire personer testet positivt under den norske prekampen i Berkeley, California. Hynne er den første utøveren i den norske VM-troppen som tester positivt. De fire første var alle en del av støtteapparatet.

– Drømmen min er alltid å komme meg til finale og kjempe om de beste plasseringene. Samtidig så kommer vi til å se når det nærmer seg hva vi føler det er realistisk å sette seg som målsetting. Å strekke seg etter det som vi håper vi kan oppnå med litt bedre stang-inn.

VM i friidrett går i Eugene, Oregon og starter 15. juli. Norge stiller med 20 utøvere.

– Vi har ikke noe mer informasjon. Det er veldig individuelt hvordan en sånn smitte utvikler seg, så det kan vi ikke si noe om før vi vet noe mer, svarer lege i friidrettsforbundet, Ove Talsnes, på spørsmål om når de kan forvente en avklaring på om Hynne kan delta i VM.

Under NM i slutten av juni fortalte Hynne til NTB at hun ikke helt hadde bestemt seg for hva som er målsettingen i VM, men pekte på at hun hvert fall håpet å komme seg til finale.

(©NTB)