Menu
Hedda Hynne etter forsøket på 800 meter i friidretts-EM. Foto: Lise Åserud / NTB

Hynne stolt tross EM-exit: – Fikk svar jeg ikke har fått på lenge

Hedda Hynne (32) var uten mulighet til å ta seg videre til semifinalen på 800 meter i EM i friidrett, men satt likevel igjen med en god følelse.

Av NTB | 18.08.2022 12:10:43

Sport: Veteranen havnet på 6.-plass med 2.03,64 i det fjerde og siste forsøksheatet på Olympiastadion i München. De tre beste fra hver gruppe og fire løpere på tid gikk til semifinalene.

Tiden og plasseringen til Hynne var ikke bra nok til å oppfylle noen av kriteriene. 32-åringen ble koronasyk i forkant av VM i Eugene og ble slått i forsøkene der etter 2.06,27.

Torsdag deppet hun ikke over at det gjentok seg i EM.

– I dag tror jeg det har snudd, det kjentes sånn ut. Jeg var så sykt usikker fram til dagen vi dro om jeg i det hele tatt skulle dra, men dette var en mulighet jeg ikke ville gå glipp av. Det kunne snu, og det gjorde det i dag, men det kom bitte litt sent med tanke på de øktene jeg trengte, sa Hynne til NTB

Hynne kom inn i mesterskapet med en personlig rekord på 1.58,10. Hennes årsbeste lød på 2.00,90 satt i Bislett Games 16. juni, og hun var ranket som nummer 11 i Europa.

– Den responsen jeg fikk her, har jeg ikke kjent på siden Bislett. Jeg fikk svar jeg ikke har fått på lenge, og jeg føler meg konkurransedyktig. Jeg følte dette kunne gå helt til det sa stopp på oppløpet, og da hadde jeg ikke mye å komme med, sa Hynne etter München-exiten.

– Jeg er veldig stolt av meg selv i dag, faktisk, la hun til.

Flere nyheter: