Menu
Landslagsspillerne fikk hyggelig besøk fra Omar Elabdellaoui til lunsj denne uka. Her er Martin Ødegaard, Stefan Strandberg, Erling Braut Haaland og Jens Petter Hauge under trening på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Hyggelig gjensyn med Omar for landslagsgutta

Landslagsspillerne i fotball fikk et hyggelig gjensyn da Omar Elabdellaoui stakk innom under samlingen i Oslo. Det ble mange varme klemmer.

Av NTB | 11.06.2022 14:31:06

Medisin og helse: Elabdellaoui var lagkaptein i sin 49. og foreløpig siste landskamp i oktober 2020. Nyttårsaften samme år holdt han på å miste synet i en fyrverkeriulykke, men etter 11 operasjoner er han tilbake på banen for klubblaget Galatasaray. Snart kan det også bli landslagscomeback.

– Det var fantastisk å se Omar igjen. Jeg har kjent ham i veldig mange år, og vi spilte sammen på U-landslaget også. Han har hatt en forferdelig periode, men om noen kan takle det så er det Omar. Han er sterk i hue, sa Stefan Strandberg på lørdagens pressekonferanse.

Landslaget har på sin Twitter-konto lagt ut film av scenene da Omar dukket opp under lunsjen på lagets hotell.

– Det var veldig hyggelig å se ham. Han har vært gjennom mye. Jeg tror alle ble både skremt og sjokkert da uhellet skjedde. Han er en fin fyr, og jeg tror alle satte pris på at han kom innom, sa Martin Ødegaard.

– Jeg har hatt litt kontakt med ham på telefon, men det var fint å se ham igjen. Jeg tror ikke jeg har truffet ham siden samlingen da han fikk covid.

Norge ble dømt til tap mot Romania, mens et hurtig innkalt nødlandslag møtte Østerrike.

Halvannen måned senere ble Elabdellaoui rammet av fyrverkeriulykken som nær avsluttet karrieren hans. Etter en rekke operasjoner ble synet berget, og i februar var han tilbake på banen for Galatasaray.

Ståle Solbakken tok ut Elabdellaoui i troppen til kampene i mars, men 30-åringen måtte prioritere en synskontroll. Ved denne samlingen var høyrebacken uaktuell på grunn av en hamstringskade.

Han har spilt sju seriekamper for Galatasaray etter sitt comeback.

Elabdellaoui spilte sist for Norge i nasjonsligakamp mot Nord-Irland 14. oktober 2020. Måneden etter førte hans positive koronaprøve til at landskampen mot Israel ble avlyst og at norske helsemyndigheter nektet den norske troppen å reise til nasjonsligakamper i Romania og Østerrike.

– Det var følelsesladet å se ham igjen. Jeg håper han snart er tilbake i gjengen. Han har mye å tilføre, sa Strandberg.

(©NTB)

Flere nyheter: