Menu
Oslo 20180409.Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg, legger fram rapporten om brasilianske Alunorte og utslippene på en pressekonferanse tidligere i år.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hydro-sjefen innkalt til høring i Brasil

Norsk Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg blir kalt inn til høring i parlamentet i den brasilianske delstaten Pará, ifølge TV-kanalen Globo.

Av NTB | 14.06.2018 12:30:03

Økonomi og næringsliv: – Vi har ingen kommentar til dette utover at vi er kjent med informasjonen, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken i Hydro til E24.

Ifølge E24 kjenner ikke Hydros kommunikasjonsdirektør til noen formell henvendelse om høringen.

Tirsdag ble det klart at en domstol i Brasil har avvist anken fra Norsk Hydro om å få gjenoppta full produksjon ved Alunorte-anlegget, skriver E24 og siterer brasilianske medier.

Tidligere i år har Hydro fremmet et forslag overfor brasilianske myndigheter for å løse krisen knyttet til Alunorte-anlegget. Forslaget skal inneholde tiltak mot lokalsamfunnet og grep for å garantere for sikkerheten ved rødslamdeponiet som tilhører Hydro-anlegget, ifølge E24

Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har etter pålegg fra lokale myndigheter gått for halv fart siden det lokale drikkevannet ble forurenset etter et ekstremt regnvær i februar.

Alumina er råstoff for produksjon av aluminium, og avfallet – rødslam – lagres i to deponier på anlegget

Flere nyheter: