Menu
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hydro selger valseverket på Karmøy

230 arbeidsplasser på Karmøy står i spill når Hydro forsøker å selge valseverket på Karmøy. Ordfører Jarle Nilsen i Karmøy er sjokkert.

Av Egil M Solberg | 24.02.2021 18:55:32

Næringsliv: Flere interessenter har allerede vært på befaring, skriver Haugesunds avis.

De siste årene har resultatene i enheten for valsede produkter vært svakere enn i flere andre Hydro-enheter.

Det underliggende driftsresultatet i Hydro Rolling var på 413 millioner kroner i både 2018 og 2019, men falt til 70 millioner kroner i fjor. Til sammenligning leverte flere av selskapets andre enheter et underliggende driftsresultat på over én milliard kroner i 2020.

«Lysere tider på valseverket», var overskrift da Hydro sendte ut pressemelding for knappe to uker siden. Da ble det opplyst at ordrebøkene var fulle, at det ble satt salgsrekord og at de endte opp med et overskudd på 54 millioner kroner i 2020.

Hydro har har også fått gjennomslag for blant annet milliardstøtte fra Enova til pilotprosjektet på Karmøy, CO2-kompensasjon og anledning til å få eierskap i kraftselskap, noe som har vært kampsaker lenge.

– Jeg er særdeles overrasket. Vi synes det er veldig spesielt at dette er en prosess som har pågått sentralt i Hydro over så lang tid, sier ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen (Ap) til avisa.

Nå vil kommunen ifølge avisa rydde i timeplanene for å ha full oppmerksomhet mot saken, og komme med innspill opp mot Hydro-ledelsen som skal stå for beslutningen.

Forrige uke skrev E24 at Hydro vurderer om denne virksomheten skal selges, deles opp eller slås sammen med et annet selskap i et «joint venture».

Nå frykter de ansatte for fremtiden.

Hydros valseverk på Karmøy har vært i drift siden 1968 og har 230 medarbeidere.

Flere nyheter: