Menu
Arkivfoto: Norsk Hydro

Hydro selger valseverkene for 14,2 milliarder

Hydro har nå blitt enige med det amerikanske spesialfondet KPS Capital Partners og selger valseverkene i Holmestrand og Karmøy for 1.380 millioner euro (14,2 milliarder kroner).

Av Egil M Solberg | 05.03.2021 07:49:19

Næringsliv: Overskuddet på 54 millioner kroner i fjor er ikke tilstrekkelig. Norsk Hydro er ikke fornøyd med lønnsomheten i valsevirksomheten.

Fremtiden til 650 ansatte i Norge er nå usikre. 320 av disse på Karmøy.

– Hydro startet en strategisk gjennomgang av forretningsområdet Rolling i 2019, sammen med andre strategiske tiltak for økt lønnsomhet og bærekraft. Vi har nå konkludert, og forretningsområdet Rolling vil fortsette sin utvikling under nytt eierskap, sier Hydros konsernsjef, Hilde Merete Aasheim i en børsmelding.

– Dette er en god løsning, både for Hydro og for de ansatte i Rolling, som vil fortsette arbeidet og vokse videre i et nytt, rendyrket nedstrømselskap, sier hun.

Denne enheten inkluderer totalt syv produksjonsanlegg, inkludert flere anlegg i Tyskland, og to valseverk i Holmestrand og Karmøy med rundt 650 ansatte.

Den siste tiden har både fagforeninger, ordførere i flere kommuner og opposisjonen vært bekymret for et salg av disse verkene, skriver E24.

– Fagforeningene opplever det som unødig og uforståelig. De norske valseverkene går med solid overskudd. Et salg vil være et skritt i feil retning, også for Hydros rolle som teknologisk og miljømessig fyrtårn. Vi er redd at den rollen kan forvitre, sa Nito-sjef Trond Markussen til E24 tidligere denne uken.

Flere nyheter: