Menu
Norsk Hydro varslet tirsdag alle sine ansatte om ikke å slå på PC-ene da de kom på jobb. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

HYDRO: – Fortsatt hardt rammet av cyberangrepet

I forretningsenheten Building Systems hos Hydro står produksjonen fortsatt nesten helt stille etter cyberangrepet i sist uke. Angrepet har så langt kostet selskapet over 300 millioner kroner.

Av Egil M Solberg | 26.03.2019 13:50:04

Cyberangrepet: En uke etter at Hydro ble utsatt for et cyberangrep, går det meste av produksjonen på normal kapasitet, men det er fortsatt store problemer.

I Extruded Solutions, forretningsområdet som er mest berørt, er produksjonen nå på 70-80 prosent, med unntak av forretningsenheten Building Systems, hvor produksjonen står nesten stille.

Hydros globale IT-organisasjon jobber kontinuerlig sammen med eksterne ressurser for å løse situasjonen.

«Hydro er nå over i en gjenopprettingsfase etter angrepet, og tilbakefører gradvis selskapets IT-systemer på en trygg og sikker måte for å sikre fremgang mot en normalisert driftssituasjon, samtidig som konsekvensene for ansatte, produksjon, kunder, leverandører og andre partnere begrenses.» Dette opplyser selskapet i en pressemelding i ettermiddag.

Hydro har rapportert cyberangrepet til Kripos og samarbeider med relevante myndigheter, blant annet Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Det er ennå for tidlig å gi en detaljert oversikt over de finansielle effektene av angrepet.

Basert på en foreløpig evaluering er den estimerte finansielle effekten for den første hele uken etter cyberangrepet på rundt 300-350 millioner kroner.

Det meste av dette kommer fra tapte marginer og volum i forretningsområdet Extruded Solutions.

Hydro har en robust cyberrisikoforsikring hos anerkjente forsikringsselskaper, med AIG som hovedforsikrer.

Flere nyheter: