reklame for Utvik Autoservice
Menu
Pensjonert foretingsmann Tor Kyvik. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

– Hvorfor bygges ikke bro til Risøy?

- Helt siden jeg var ung, har politikerne i Haugesund snakket om å bygge ny bro til Risøy. Det ble også lovet da Haugalandspakken ble innført, hvorfor er ikke dette gjort, spør Tor Kyvik.

Av Egil M Solberg | 04.05.2020 23:44:00

Risøybro: Det var en tidligere administrasjon i Haugesund kommune som tok ut planene om bro til Risøy fra planene i Haugalandspakken.

Ny Risøybru ble tatt ut av Haugalandspakken i 2013. «Pakken» måtte kuttes med anslagsvis en milliard kroner, fordi inntektene ikke ville strekke til. Blant prosjekter som da røk ut var ny Risøybru, til fordel for Karmsundgata.

– Dette er et prosjekt som skulle vært prioritet. Jeg stiller meg uforstående til at den tidligere administrasjonen tok ut dette viktige prosjektet, men det er lite vi får gjort noe med nå, sier ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn.

Klokken 10.00 tirsdag formiddag møtes ordførerne og medlemmene i Haugalandspakkens styringsgruppe til et digitalt skjebnemøte for planlagte veiprosjekter i regionen.

I potten ligger det 474 millioner kroner til å realisere prosjekter som ikke er låst. Ny risøybro er ikke med i vurderingene.

Diskusjonen om ny Risøybru er kritisk, mener lederen av Aibel Haugesund, Ole Sandvik.

– For Aibel er sikker vegforbindelse til og fra Risøy en forutsetning for fortsatt drift, hevder Ole Sandvik overfor Næringsforeningen.

Pensjonert foretingsmann Tor Kyvik i Haugesund er hoderystende til politikerne i Haugesund som ikke greier å fullføre prosjektet.

– Det er uforståelig at dette ikke er på plass for lenge siden. Verftet på Risøy er byens viktigste arbeidsplass og ekstremt viktig for byen på flere måter. Det er gjort så mye allerede, nå må noen ta ansvar, tordner Kyvik på Radio Haugaland.

Flere nyheter: